پمپ غلیظ کش گیربکسی استیل دنده مخصوص انتقال مواد شوینده
پمپ دندهای یکی از پمپهای کاربردی در صنایع مختلف است. درصورتی که نیاز داشته باشید در چرخش چرخدندههای پمپ، مقدار مشخص و ثابتی از سیال جابهجا شود، پمپ دندهای گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
پمپهای دندهای در میان پمپ آب جابهجایی مثبت قرار میگیرد. پمپهای جابهجای مثبت بهصورت گفته شده عمل کرده و در هر بار چرخش مقدار ثابتی از سیال را منتقل می کنند. در بسیاری از کاربردها نیاز به چنین ویژگی وجود دارد, به همین علت از پمپ دندهای استفاده میشود.
انواع پمپ دندهای
پمپ دندهای به دو صورت دنده داخلی و دنده خارجی طراحی شده است. هرکدام از این دو مدل پمپ دندهای کاربردها و ویژگی های خاص خود را دارند که لازم است در جایگاه خود مورداستفاده قرار گیرند.
1) پمپ دنده داخلی
در پمپ دنده داخلی دو عضو گردنده وجود دارد. این دو عضو گردنده وظیفه دارند تا جریانی یکنواخت و بدون پالس ایجاد کنند. به همین علت است که سرعت کارکرد این نوع از پمپ دندهای ( غلیظ کش ) پایین است.
یکی از ویژگیهای پمپ دندهای داخلی این است که بهصورت خودمش کار میکند. همچنین امکان کارکرد خشک این نوع پمپ نیز وجود دارد. البته زمان کارکرد خشک پمپ دندهای داخلی نباید از زمانی کوتاه بیشتر شود.
از مهمترین ویژگی های پمپ دندهای داخلی این است که این نوع پمپ در دو جهت کار میکند. درنتیجه هم بهعنوان تخلیه یک مخزن مورداستفاده قرار میگیرد هم به عنوان پمپ پرکننده آن.
همچنین این نوع از پمپ دندهای برای سیالات مختلف با ویسکوزیته بالا کاربرد دارد. یکی از نکات مهمی که در هنگام خرید پمپ دندهای باید موردتوجه قرار گیرد، تعمیر و نگهداری پمپ است.
2) پمپ دنده خارجی
پمپ دنده خارجی در مقایسه با داخلی محدودیتهای بیشتری در مورد نوع سیال دارد؛ اما در عوض در سرعت بالا و فشار بالا کار میکند. همچنین این نوع پمپ ارزان تر است، حساسیت کمی نسبت به گرد و غبار دارد و صدای آن بهمراتب از پمپ دندهای داخلی کمتر است.
بزرگترین محدودیتی که این نوع پمپ دارد، مشکلات وجود ذرات جامد در سیال است. اگر ذرات جامد و موادی که ایجاد سایش میکنند در سیال وجود داشته باشند، بهمرور باعث خوردگی و آسیب به چرخ دندهها میشوند.
با توجه به ویژگی پمپ دندهای خارجی که در فشار بالا و سرعت بالا کار میکند، عمدتاً در دستگاههای انتقال قدرت و برای پمپاژ روغن مورداستفاده قرار میگیرد.
همچنین ماشین ابزارها و دستگاههای هیدرولیک ازجمله دستگاه هایی هستند که پمپ دندهای خارجی در آنها کاربرد دارد. برای انتقال اسید و باز و همچنین افزودنیهای شیمیایی نیز از پمپ دندهای خارجی استفاده میشود.
مشخصات فیزیکی پمپ دندهای
مقدار خروجی دستگاه با سرعت چرخش چرخ دنده رابطه مستقیم دارد و همین امر باعث شده است که از پمپ دندهای بیشتر برای اندازه گیری و ترکیب سیالات استفاده شود. البته از این پمپها برای انتقال موادی که ویژگی های خورندگی یا خطر آتشزایی دارند هم استفاده می شود .
با اینکه پمپ دندهای از مواد های اولیه مانند آهن و فولاد ضد زنگ ساخته می شود ولی امروزه با استفاده از آلیاژ ها امکان استفاده از این پمپ ها برای پمپاژ سیالات اسیدی مانند اسید سولفوریک، سدیم هیپوکلریت، فریک کلرید و سدیم هیدروکسید هم استفاده شود.
از پمپ دندهای در تجهیزات هیدرولیکی نیز استفاده می شود، بیشتر در زمینه های وسایل نقلیه، باسکولها و تجهیزات سیار کشت و برداشت استفاده می شود. با برعکس کردن جهت حرکت پمپ دنده ای با استفاده از روغنی که از جای دیگری از سیستم پمپاژ می شود می توان یک موتور هیدرولیک ایجاد کرد.
مزایای پمپ دنده ای
1) پمپ دنده ای داخلی فقط دو عضو محرک دارد.
2) خروجی یکنواخت و بدون نوسانی دارد.
3) بسیار مناسب برای سیال با ویسکوزیته (لزجت) بالا می باشد.
4) عملکرد عالی پمپ دنده ای داخلی در هر دو جهت
5) به NPSH کمی نیازمند است.
6) پمپ دنده ای داخلی تعمیر و نگهداری ساده ای دارد.
7) طراحی قابل انعطافی با توجه به نیاز مشتری دارد.
8) ثابت و تخلیه بدون در نظر گرفتن شرایط فشار
9) پمپ دنده ای داخلی را می توان به گونه ای ساخت که سیال را در یک جهت پمپ کرده در صورتی که قطعه دورانی به هر دو سمت چرخش دوران کند.
10) خود مکشی دارد.
11) می تواند به مدت کوتاهی خشک کار کند.
دیدگاه خود را بنویسید