دستگاه پر کن موادشوینده
دستگاه پرکن مایعات جز ماشین آلات پیچیده است که باید الزامات بسیاری را، برای بهرهوریِ مطلوب آن رعایت نمود. از جمله میزان خورندگی محصول یا تیراژ تولید یا حتی محدودیت جایگاه و سقف مکانی که دستگاه باید در آنجا کار کند.
تفاوت در غلظت و یا چگالی مایعات نسبت به یکدیگر, نوع بسته بندی آنها را تحت تأثیر قرار میدهد.
انواع دستگاه پرکن
1) دستگاه پرکن اتوماتیک
دستگاه پرکن اتوماتیک, با نوار نقاله و دربندی تجهیز میشود تا بسته بندی مایعات با حداقل نیروی انسانی تا مرحله لیبل زنی انجام پذیرد. دستگاه دربند در انتهای خط نصب میشود تا پس از اینکه اپراتور درب گذاری ظروف یا بطری محصول را به صورت دستی انجام داد، دستگاه دربند به صورت اتوماتیک درب محصول را ببندد. برای دخالت کمترِ اپراتور، میتوان با ساخت و نصب دستگاه درب گذار بر روی خط بسته بندی مایعات، درب گذاری بطریها را نیز به وسیله ماشین درب گذار انجام داد.
2) دستگاه پرکن نیمه اتوماتیک
دستگاه پرکن نیمه اتوماتیک عموما به نام پرکن دستی شناخته میشود. در دستگاه پرکن نیمه اتوماتیک دیگر دستگاه مجهز به نوار نقاله و دربندی نیست. بنابراین راهبری محصول یا بطری به شکل دستی میباشد و درب بطری ها نیز باید به صورت دستی بسته شود. پرکن مایعات رومیزی، پرکن مایعات خانگی و پرکن مایعات کوچک، یک نوع پرکن نیمه اتوماتیک میباشند.
انواع دستگاه پرکن مایعات شوینده
الف) دستگاه پرکن مایعات اسیدی
دستگاه پرکن اسیدی مجهز به نازل پنوماتیک که به صورت مستقیم از مخزن تغذیه می کند. تمامی مسیرهای دیگر با موارد اسیدی در این دستگاه از پلاستیک (نوع تفلون) و پلی اتیلن طراحی و ساخته شده که در برابر اسید های خورنده از استقامت بالایی برخوردار می باشد.
اسکلت دستگاه پرکن اسید از فولاد می باشد که برای مقابله با اسید و دیگر مواد خورنده با کاور های فایبر گلاس و لوله های پلی اتیلن پوشیده شده و امکان نفوذ اسید به قطعات فلزی نمی باشد. تنظیم دستگاه پر کن اسید برای پر کردن انواع ظروف با ارتفاع های متفاوت یکی از مزایای این دستگاه می باشد. تنظیم مقدار پر شدن ظرف از طریق تایم می باشد و هر نازل مجهز به یک شیشه جدا بوده که در صورت هماهنگ نبودن نازل ها به راحتی قابل تنظیم می باشد.
مزایای دستگاه پرکن مايعات اسیدي:
1) استفاده از قطعات پلاستیکی
2) تنظیم مقدار پر کردن هم از طریق شیر و هم تایمر به صورت مجزا
3) امکان پر کردن انواع ظروف در ابعاد و اشکال و ارتفاع های متفاوت
4) کابرد آسان و بسیار ساده
ب) دستگاه پرکن مایعات غیر اسیدی
1) دستگاه پرکن مایعات رقیق
دستگاه پرکن مایعات رقیق مناسب مواد مایع با چگالی پایین میباشد. ویسکوزیته این گونه مایعات پایین است و بسیار روان حرکت میکنند و به همین علت می توان از وزن خود مواد جهت عملیات تزریق استفاده کرد.
2) دستگاه پرکن مایعات غلیظ
در مایعاتی که دارای چگالی یا غلظت بالا هستند، از پرکن مایعات غلیظ استفاده میشود. تفاوت پرکن مایعات غلیظ با پرکن مایعات رقیق به علت عدم استفاده از نیروی جاذبه برای عملیات تزریق است.
دیدگاه خود را بنویسید